Spitalul Clinic Judetean de Urgenta T F G+ P

3bd09513e5e4b95a6f1c262d741e2c00.jpg4b6583f0a9ee9bba3dac3bfb11d82112.jpg7d057299e3c8b0ba74b47c8006678768.jpgaa02547f081cc71131228dc03388696d.jpg

Cei mai buni pentru o viata mai buna

Lupta pentru viata, aceasta este misiunea noastra, a medicilor si a tuturor angajatilor din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Tirgu-Mures.

Angajamentul nostru a fost de la bun inceput si va ramane unul singur: sa fim cei mai buni pentru o viata mai buna.

Bine ati venit pe pagina oficiala a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Tirgu-Mures

Anunturi

Comunicate de presa

Sectia Clinica ATI

Informatiile complete privind structura, colectivul si activitatea Sectiei Clinice A.T.I. le gasiti aici:

Laborator Recuperare Medicina Fizica si Balneologie

Informatii complete aici.

Certificat de Acreditate

Certificatul de Acreditare al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures

Terapie de top in Boala Parkinson realizata in Clinica de Neurologie a SCJU

23.07.2014

Comunicat de presa

 

Terapie de top in Boala Parkinson realizata in Clinica de Neurologie a SCJU

 

Clinica de Neurologie II a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, condusa de conf. Dr. Szatmari Szabolcs, este unul dintre cele cinci centre naÅ£ionale în care se initiaza terapia cu gel Duodopa, o terapie de top in Boala Parkinson.

Duodopa este un gel pentru administrare intestinala continua indicat in cazul pacientilor aflati intr-un stadiu avansat al bolii Parkinson, in care simptomele nu mai raspund la medicatia obisnuita sau apar complicatii legate de tratament. Gelul se administreaza cu ajutorul unui dispozitiv special de pompare (pompa) direct in duoden sau in portiunea superioara a jejunului printr-un tub permanent montat prin gastrostomie endoscopica percutana. Acest tub este format dintr-un tub extern transabdominal si altul intern intestinal.

Montarea pompei se face printr-o interventie chirurgicala realizata de catre o echipa multidisciplinara formata din neurologi, gastroenterologi si chirurgi.

Principalele componente ale sistemului Duodopa sunt pompa, caseta cu medicamentul, tubul extern, tubul intestinal si diferite componente de conectare.  Tubul extern traverseaza peretele abdominal, iar capatul interior al acestuia este atasat in stomac. Tubul intern se insereaza prin tubul extern, trece prin pilor (inelul puternic de musculature neteda care face legatura dintre stomac si duoden) si ajunge in intestinul subtire. Duodopa este administrat din caseta, prin tubul intestinal, direct in intestinul subtire unde absorbtia este optima. Deoarece administrarea Duodopa la nivelul intestinului subtire este continua, pacientii poarta pompa cu ei in timpul zilei. Doza zilnica este ajustata individual. Dozele administrate se stabilesc initial in Clinica de neurologie de catre medicul specialist, ulterior pacientul este instruit cum sa foloseasca sistemul si este rechemat la control periodic sau la nevoie.

Boala Parkinson este o boala cronica, progresiva a sistemului nervos central. Aceasta reprezinta rezultatul direct al pierderii de neuroni dintr-o zona a creierului denumita substanta neagra, in care celulele produc dopamina, un mesager chimic responsabil de transmiterea de semnale in interiorul creierului. Dopamina permite functionarea usoara si coordonata a muschilor din corp si efectuarea miscarilor. Pe masura ce simptomele bolii se agraveaza, persoanele cu aceasta boala pot avea probleme de mers, vorbire sau in efectuarea unor activitati simple. Adesea, persoanele se izoleaza la domiciliu din cauza simptomelor imprevizibile, ceea ce duce la scaderea calitatii vietii.

Duodopa este un tratament care reda independenta pacientilor cu boala Parkinson in stadiu avansat, intrucat ajuta la controlul simptomelor, diskineziei (miscarilor involuntare) si fluctuatiilor motorii din cursul bolii. Urmare a utilizarii variantei terapeutice cu gelul Duodopa de catre pacientii aflati intr-un stadiu avansat al bolii, simptomele bolii Parkinson se reduc, pacientul putand mai bine gestiona activitatile zilnice. Intrucat fiecare persoana raspunde diferit la Duodopa, pentru unii, aceasta ar insemna o reluare doar partiala a activitatilor fizice, iar pentru altii, ar putea insemna revenirea la un program normal de munca.

Simptomele bolii Parkinson, care adesea apar treptat si se agraveaza in timp, pot cuprinde:

-          Tremur al mainilor, bratelor, picioarelor, mandibulei si fetei;

-          Rigiditatea bratelor, picioarelor si trunchiului;

-          Incetinirea miscarilor;

-          Afectarea echilibrului si coordonarii.

Boala Parkinson afecteaza atat barbatii, cat si femeile, in proportii aproximativ egale. Varsta  medie de debut este de 60 de ani, insa pot fi afectate chiar si persoanele cu varsta de 30 de ani.  In prezent, nu exista tratament care sa vindece aceasta boala, iar in general nu este ereditara.

Biroul de presa

Prelevare de organe la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures

30.07.2014

 

Comunicat de presa

 

Prelevare de organe la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures

O echipa de medici de la Bucuresti, Cluj si Targu Mures, coordonata de dr. Radu Zamfir, au prelevat, in noaptea de 29 spre 30 iulie, rinichii si ficatul de la un donator aflat in moarte cerebrala la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures. Este vorba despre un barbat de 31 de ani, din Targu Mures.

Rinichii au fost dusi la Cluj, la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal, iar ficatul a fost trimis la Institutul Clinic Fundeni.

Biroul de presa

Regulamentele Intern si ROF

Regulamentul de organizare si functionare a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 199 din 24.02.2014 si se poate vizualiza aici.

Regulamentul intern poate fi descarcat pentru a fi studiat cu click aici.  

 

Pentru vizualizarea Regulamentului de organizare si functionare al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Tg. Mures aveti nevoie de Adobe Acrobat Reader versiunea cel putin 7, care se poate descarca de aici.

Contractul Colectiv de Munca 2014-2015

Contract Colectiv de Munca la nivel de sector de activitate "Sanatate. Activitati Veterinare" pe anii 2014-2015 se poate vizualiza aici.